Літня Школа з програмування ОНТУ 2019

Цього року, з 12 по 23 серпня в ОНТУ (Одеса) була проведена Літня Школа з програмування, заняття проводились на факультету Комп’ютерной інженерії, програмування та кіберзахисту ОНТУ.

Метою школи є надання учням шкіл можливості отримати перше знайомство з ІТ-професіями, базові знання з алгоритмізації та програмування мовою С++, проявити свою майстерність у мистецтві розробки алгоритмів та складанні програм, підвищення якості навчання з дисциплін, які передбачають програмування й алгоритмізацію у навчальних закладах, сприяння підготовці учнів до навчання за ІТ напрямом.  

Посилання на фото  

https://drive.google.com/drive/folders/1g-56h_Ptignh2AKZaxhzn7lZXxAP_sY

В школі прийняли участь 27 учнів 1-11 класів шкіл Одеси (Приморський ліцей, Юридичний ліцей,  Економічний ліцей, НВК 13, ЗОШ 26, 50, 40, 16, 80, 61, 69).

За період роботи Школи цього року для учасників були проведені екскурсія до «Лабораторіі мехатроніки і робототехніки #MiRONAFT FabLab», екскурсія до Лабораторій «Музей обчислювальної техніки», «3D моделювання та комп’ютерної графіки», Науково-дослідній лабораторії мікробіологічніх досліджень ім. О.А. Кириленко, Лабораторії сенсорного аналізу, Науково-дослідній лабораторії «Оцінки якості води», лабораторії «Розробки ігор та мультимедійних додатків в віртуальній та доповненій реальності».


Посилання на фото https://drive.google.com/drive/folders/1qGmmtHXVKoFbo4mHm4b3JHiVSnjAXf44.


Кожен із тематичних днів Школи розпочинався лекцією з основ алгоритмізації та мови програмування С++ у мультимедійної аудиторії (лектор – Антонова Альфія Раісівна, доцент кафедри ІТтаКБ ОНТУ). Далі учасники виконували практичні завдання в лабораторіях обчислювальної техніки, з допомогою онлайн компілятора С++ на сайті ideone.com, якій має велику кількість компіляторів мов програмування (викладачі – Антонова А.Р. та асистент кафедри ІТтаКБ ОНТУ Снігур Т.С.). 


Після проходження 10 днів занять літньої школи ОНТУ 2019 учасники отримали сертифікати з докладним планом тим навчання та пам'ятними сувенірами. Сертифікати були вручені Трішиним Ф.А., проректором з НП та НР ОНТУ на церемонії закриття літньої школи з програмування ОНТУ 2019. Дуже дякуємо усім учасникам, організаторам за цікаву, плідну роботу!


Посилання на фото https://drive.google.com/drive/folders/1D6bVeA8Rc2vB9ofiSlCmgrGr7TS04kOC

  

Антонова А.Р., Директор Школи Спортивного Програмування ОНТУ

Розміщено 2019-08-28 12:01:47